NRB en Getronics BeLux gaan de werkruimten van Sibelga beheren

door | mei 26, 2017 | Advies | 0 Reacties

NRB en Getronics hebben een Workspace-as-a-Service-contract met Sibelga in de wacht gesleept. De IT-architectuur van Sibelga wordt omgezet naar een gedeeltelijk uitbesteed silomodel.

Groot Workspace-as-a-Service-contract voor vier jaar met twee verlengingen van een jaar tussen het consortium NRB & Getronics en Sibelga. Via deze rationaliseringsstrategie wil de distributienetbeheerder voor elektriciteit en gas van de 19 Brusselse gemeenten de notie van de werkomgeving doen evolueren met het oog op betere ergonomie en meer comfort voor de gebruikers, waarbij een bijzonder accent wordt gelegd op mobiliteit.

Sibelga heeft een strategische keuze gemaakt door bepaalde componenten van zijn IT in silo’s uit te besteden, waarbij de DNB koos voor een “full-service”-model gebaseerd op key performance indicators en strenge evaluatieniveaus.

De twee ICT-bedrijven zijn samen verantwoordelijk voor de volledige transitie van de IT-systemen, de implementatie van Windows 10 en het beheer van de nieuwe werkruimten. Via een gestructureerde, proactieve architectuur hebben nu alle medewerkers toegang tot een betere ervaring en meer comfort dankzij de beschikbaar gestelde tools, met meer aandacht voor de mobiliteit van deze personen en hun toepassingen.

“De stiptheid en de structuur waarmee het consortium tijdens het volledige selectieproces te werk is gegaan, samen met hun prijsbeleid, hebben de balans in hun voordeel doen doorslaan“, vertelt Jean-Louis Mapessa, Head of IT Production bij Sibelga. Hun oplossing beantwoordt aan onze verwachtingen in termen van betrouwbaarheid, flexibiliteit en ergonomie, maar ook voor wat het comfort van de gebruikers betreft. De tools moeten immers worden afgestemd op hun nieuwe werkgewoonten, een activiteitensector die een revolutie ondergaat en een dienstverlening aan de klant die steeds optimaal moet blijven.” 

Via dit contract zullen NRB en Getronics het nieuwe exploitatiesysteem implementeren, evenals de nieuwe W10 Thin Clients. Verder zullen ze de distributienetbeheerder begeleiden tijdens zijn strategisch ontwikkelingsproces.

“De kritieke aard van hun activiteiten betekent dat de grootst mogelijke striktheid vereist is in termen van IT-ondersteuning, zowel op het vlak van de infrastructuur als van de toepassing en de diensten”, benadrukken Daniel Minschart, de CEO van Getronics BeLux , en Pascal Laffineur, de CEO van NRB. De referenties en good practices van NRB en Getronics in verwante industriesectoren waren vormen sterke troeven waarmee ze hun ambities waar kunnen maken, de gebruikerservaring kunnen verbeteren en de gebruikers in staat kunnen stellen zich nog beter op hun core business te focussen.”

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
NRB en Getronics BeLux gaan de werkruimten van Sibelga beheren
Article Name
NRB en Getronics BeLux gaan de werkruimten van Sibelga beheren
Description
NRB en Getronics hebben een Workspace-as-a-Service-contract met Sibelga in de wacht gesleept. De IT-architectuur van Sibelga wordt omgezet naar een gedeeltelijk uitbesteed silomodel.
Author
Solutions Magazine