Volgens de recente Magic Quadrant van Gartner zijn , en Nutanix de koningen van de convergentie. Ze staan in de rechterbovenhoek van het klassement van de ‘leaders’. , , zijn opgenomen in dezelfde categorie.

, op zijn beurt, staat bij de ‘visionaries’ – de enige trouwens in die categorie, ondanks het feit dat het bedrijf nog stappen te zetten heeft op het vlak van uitvoering.

De inspanningen van Cisco op het vlak van convergente systemen worden onderstreept door dat, naast het benadrukken van de partnerships met EMC en NetApp, ook de verschilde akkoorden onderstreept dat het bedrijf afsloot om zijn UCS-systemen te verenigen met de opslagsystemen van derden zoals Nimble of Pure Storage.

Gartner benadrukt evenwel de relatieve zwakheid van de hyperconvergente strategie van Cisco dat, bij gebrek aan interne opslagtechnologie, partnerships aanknoopte met spelers zoals SimpliVity, Maxta of StorMagic.

EMC wordt ook gezien als belangrijke speler via VCE (Vblock, Vxblock) en omwille van zijn investering in hyperconvergente oplossingen van , met name VSPEX Blue (EVO:Rail).

Kort samengevat laat dit klassement meteen op een goede positie binnenkomen. De start-up, die ook voordeel haalt uit zijn OEM-akkoord met Dell, zal daarbij winnen. POST Telecom heeft net de eerste -referentie getekend in Luxemburg: NPG Wealth Management.

Achter het leidende trio positioneert Gartner nog HP, NetApp en Oracle bij de ‘leaders’. en Lenovo verschijnen als ‘challengers’, terwijl IBM, Huawei en Teradata vermeld worden als ‘niche players’.

 

Summary
Nutanix, Cisco en EMC, de koningen van de convergentie
Article Name
Nutanix, Cisco en EMC, de koningen van de convergentie
Description
Volgens de recente Magic Quadrant van Gartner zijn Cisco, EMC en Nutanix de koningen van de convergentie.
Author