Oodrive: Brussel, de uitvalsbasis voor de ontwikkeling in Noord-Europa

door | mei 26, 2017 | Business | 0 Reacties

Na een recordbedrag van 65 miljoen euro te hebben opgehaald, legt Oodrive, de Europese leader inzake cloud computing, de basis voor een ontwikkeling zonder weerga.

Oodrive, de vertrouwenspartner voor het beheer van gevoelige gegevens, gaat zijn activiteiten in België uitbreiden. En vanuit Brussel gaat het Nederland en vervolgens Scandinavië veroveren. Het project berust op een investeringsprotocol van 65 miljoen euro die het recent ophaalde bij de Europese reuzen Tikehau Capital, MI3 et NextStage – een recordbedrag voor een niet-genoteerde kmo die software uitgeeft.

“Dit is het bewijs dat de toekomst van cloud computing en het beheer van gevoelige gegevens er stralend uitziet”, stelt Christophe Ophoff, Managing Director BeLux bij Oodrive, tevreden vast. “Deze fondsenwerving biedt ons de middelen om onze ambities op nationaal en internationaal niveau waar te maken. België zal trouwens een cruciale rol spelen in de toekomstige ontwikkeling van de groep …”

Allereerst zal het Belgische team van Oodrive worden versterkt – en dan met name het commerciële team voor Vlaanderen en het aantal medewerkers in het departement Operations/Helpdesk, die de andere Europese landen ondersteunen. Ook is sprake van aanzienlijke investeringen in marketing om de bekendheid van de groep te versterken. Daarna begint de opmars in Nederland en Scandinavië. België, zo laat Christophe Ophoff weten, zal als “uitvalsbasis” dienen voor de opmars naar Noord-Europa.

De van oorsprong Franse groep heeft vandaag een omzet van 37 miljoen euro en 320 werknemers in kantoren te Parijs, Madrid, Brussel, München, Genève, Hongkong en São Paulo. Dit netwerk is gedeeltelijk via overnames opgebouwd. Samenwerken is daarbij de boodschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van de technologieën van Mayetic, dat in 2006 door Oodrive werd ingelijfd. Andere overgenomen bedrijven zijn het Belgische BlueBackUp (externe opslag, 2008), Omnikles (dematerialisatie van aanbestedingen, 2011), CertEurope (e-vertrouwen, 2012), CommonIT (beveiligd browsen, 2013) en Active Circle (opslag van grote gegevensvolumes, 2014).

Het bedrijf geniet in België erkenning in het domein archivering dankzij BlueBackUp. Het laat nu ook op andere markten sterk van zich horen, zoals informatiedeling en gezamenlijk werken. Zo is een oplossing als BoardNox, bedoeld om de organisatie van strategische vergaderingen soepeler te doen verlopen, heel succesvol. Deze applicatie is beschikbaar op het web en op de tablet. Ze maakt de voorbereiding van de vergaderingen eenvoudiger en vergemakkelijkt ook de communicatie tussen de deelnemers (beveiligde chat, stemtools …).

Er is nog veel te doen wat onze bekendheid op de markten betreft, maar we zijn blij om vast te stellen dat de industrie het belang van exclusief Europese spelers heeft begrepen. Dat is zeker geen bijzaak gezien de ontwikkeling van de regelgevingskaders inzake de bescherming van persoonlijke en bedrijfsgegevens en de garantie van het respect voor de privacy”, aldus Christophe Ophoff. “Als Europees specialist in het delen van informatie, online opslag en digitaal vertrouwen zijn wij in staat om te garanderen dat de op onze servers opgeslagen gegevens worden behandeld volgens de jurisdictie van het land van onze klant.

 

 

 

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC

 
 

kompass
Summary
Oodrive: Brussel, de uitvalsbasis voor de ontwikkeling in Noord-Europa
Article Name
Oodrive: Brussel, de uitvalsbasis voor de ontwikkeling in Noord-Europa
Description
Na een recordbedrag van 65 miljoen euro te hebben opgehaald, legt Oodrive, de Europese leader inzake cloud computing, de basis voor een ontwikkeling zonder weerga.
Author
Solutions Magazine