Oracle Code : 6 juni 2017 in Brussel. Sprekers van naam

door | mei 26, 2017 | Advies | 0 Reacties

Oracle Code, een serie gratis evenementen waarbij ontwikkelaars kunnen kennismaken met de nieuwste technologie, de beste praktijkvoorbeelden en de trends in de sector, komt naar Brussel.

Oracle Code vindt op 6 juni 2017 plaats in de Event Lounge in Brussel. Dit evenement omvat presentaties, technische sessies en praktische workshops door specialisten uit de sector, leden van de gemeenschap en experts van Oracle. Het eerste evenement vond op 1 maart 2017 plaats in San Francisco.

Het accent zal liggen op de transformatie die cloud computing met zich mee brengt. Ontwikkelaars moeten domeinen als migratie in de cloud, cloudbeheer en native ontwikkeling voor de cloud absoluut beheersen. Nieuwe tools voor een nieuwe context. Ontwikkeling verloopt vandaag de dag via API, micro services en chatbots, waarbij moderne DevOps-processen worden opgezet. Ook automatisch leren moet standaard worden. En er moet gebruik worden gemaakt van containers.

Om dit kunnen doen, hebben ontwikkelaars platformfuncties nodig die uitgebreid en robuust zijn: big data, analyse, integratie, beheer, toezicht, mobiliteit en IoT. Ontwikkelaars willen eender welke programmeertaal, database, besturingssysteem, virtualisatietechniek en ontwikkelingstool kunnen kiezen, met inbegrip van open source en door andere fabrikanten aangeboden oplossingen. Ze moeten de mogelijkheid hebben hun werk in de cloud of ter plaatse te implementeren, met optimale draagbaarheid en interoperabiliteit.

Oracle Code laat ontwikkelaars kennismaken met nieuwe en opkomende opensourcetechnologieën zoals Kafka/Spark en Docker/Kubernetes, evenals met diverse programmeertalen, zoals Java, Javascript/Node.js en Python/PHP, en met databases als Cassandra/MongoDB, MySQL en Oracle.

Oracle belooft bekende sprekers. Die zullen technische, educatieve en pragmatische informatie bieden; ze zullen de meest recente ontwikkelingstechnologieën voorstellen via praktische workshops, interactieve sessies en demonstraties. Een van hen is Jacub Nesetril, de CEO van Apiary, de bedenker van een prototyperings-, creatie- en beheerstool voor API in de cloud. Een andere bekende spreker is

Adam Bien, Java Champion, Top Java Ambassador 2012 en JavaOne 2009; hij was lid van de groep experts voor JSR 316, de specificatie Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) 6 van het gemeenschappelijk proces Java; hij is de auteur van meerdere gerespecteerde boeken over bedrijfsontwikkeling en is een zeer gewaardeerd business consultant voor een groot aantal ondernemingen.

Ook Stephen Chin zal van de partij zijn, de Javatechnologie-evangelist voor Oracle; hij schreef mee aan meerdere publicaties over Java Fx en droeg zijn competentie en meerdere interventies bij aan diverse jugs, waarmee hij in 2009 de titel Java Champion verdiend.

Bruno Borges tot slot is de hoofdproductleider van Oracle voor Fusion Middleware, Java en de Cloud, evenals de Advocate-ontwikkelaar voor het Javaplatform en Oracle Cloud. Bruno heeft ruim 15 jaar ervaring als Javaontwikkelaar binnen diverse domeinen, vanaf mobiele toepassingen naar bedrijven toe.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Oracle Code:  6 juni 2017 in Brussel. Sprekers van naam
Article Name
Oracle Code: 6 juni 2017 in Brussel. Sprekers van naam
Description
Oracle Code, een serie gratis evenementen waarbij ontwikkelaars kunnen kennismaken met de nieuwste technologie, de beste praktijkvoorbeelden en de trends in de sector, komt naar Brussel.
Author
Solutions Magazine