Orange Cyberdefense: focus op schaal en nabijheid van competenties

mei 4, 2020 | Cyber Security, Latest News | 0 Reacties

Als top drie wereldspeler in cyberbeveiliging, focust het gespecialiseerd filiaal van de Orange group zich op twee kernwoorden: schaal en nabijheid. Er is een nieuwe reus geboren

Het nieuwe Orange Cyberdefense is ondertussen operationeel. “Eén sterk merk met behoud van de competenties van de recente overnames. Dit is allesbehalve een simpele opslorping van de bedrijven”, benadrukt Quentin Toussaint, Executive VP, Orange Cyberdefense. In België wordt, naast de inbreng van extra competenties van moederbedrijf Orange Cyberdefense, de expertise van ZIONSECURITY en SecureLink versterkt en uitgebreid. Zes maanden na de overname van SecureLink, neemt vandaag de nieuwe entiteit Orange Cyberdefense België, een unieke positie in met meer dan 300 experts en talenten! En hoewel Orange Cyberdefense tot de top van gespecialiseerde spelers in Europa behoort, is de strategie gebaseerd op twee belangrijke kernwoorden: schaal en nabijheid.

In eerste instantie focussen we op schaal omdat de hedendaagse bedreigingen wereldwijd voorkomen en complex zijn opgebouwd. Ze vergen zowel aangepaste beschermingscapaciteiten, alsook een heel defensie-ecosysteem. Ten tweede hebben bedrijven in een geglobaliseerde IT-wereld een betrouwbare lokale partner nodig om hun meest strategische activa veilig te stellen. Met onze recente overnames hebben we de maximale capaciteit om te anticiperen op aanvallen en om bescherming te bieden. Daarnaast beschikken we over lokale verdedigingsteams in alle belangrijke Europese markten. We zijn nu dé toonaangevende specialist in cyberdefensie.

Schaalvoordeel staat voor investeringen

Om te groeien is innovatie via R&D fundamenteel. Orange Cyberdefense investeert in OT-security, IoT-security, cloud-security, dreigingsanalyse en artificial intelligence. Volgens Quentin Toussaint, verantwoordelijk voor de Go-to-Market in onder andere België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook elders buiten Europa, zijn alle inspanningen gericht op het ondersteunen van klanten in de technologische uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd: het beveiligen van multi-cloudomgevingen en het digitaliseren van de industrie.

Met name de industrie 4.0 biedt een reële kans op economische groei. De grootste uitdaging waar we voor staan is om van een geautomatiseerde fabriek te verhuizen naar een stand-alone fabriek. Daarbij gaat het onvermijdelijk om data en databeveiliging. Het is onze missie om de gegevensoverdracht te beveiligen, maar ook om een connectie te maken tussen twee universums die elkaar te vaak hebben genegeerd“.

De slagkracht van Orange Cyberdefense is, dankzij die investeringen, onvergelijkbaar met concurrerende integratoren. “In cybersecurity is informatie de sleutel. We controleren en delen deze rechtstreeks met de klanten. Aangezien wij als telecomoperator één van de populairste doelwitten zijn voor hackers, vaak nog vóór bedrijven in andere sectoren, zijn het onze klanten die profiteren van deze ervaring, zichtbaarheid en reactiesnelheid.

Ondersteuning dicht bij de klant. Waar hij zich ook bevindt

Meer dan in andere sectoren is nabijheid een belangrijk criterium voor klanten die hun cybersecurity uitbesteden. Het was trouwens een bepalende factor bij de recente overnames van Orange Cyberdefense: een Europese speler bouwen die in verschillende landen, waaronder België, sterk aanwezig is.

Door deze nabijheid, wil Orange Cyberdefense zich ook onderscheiden van zijn belangrijkste concurrenten”, verduidelijkt Filip Verstockt, die sinds maart 2020 General Manager bij Orange Cyberdefense België is. “We hebben nu de mogelijkheid om klanten lokaal te ondersteunen, waar ze (met hun filialen) ook aanwezig zijn, terwijl onze schaalgrootte in de sector uniek is. In dit opzicht zijn de SecureLink- en SecureData-teams een belangrijke troef. Deze teams zijn actief in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en België, en hebben vier CyberSOC’s (Security Operations Centers, nvdr.), en dit bovenop de initiële middelen en aanwezigheid van Orange Cyberdefense, zoals in België en Frankrijk. Het is net door die lokale aanwezigheid dat we de pan-Europese leider in ons vakgebied worden.”

De verwachting vanuit de markt van Orange Cyberdefense is tweeledig: tegemoetkomen aan de complexiteit van de aanvallen dankzij een kritische omvang, en een dagelijkse aanwezigheid. De Franse reus maakt de inschatting dat hij deze verwachtingen naar wens heeft volbracht: een omzet van meer dan 580 miljoen euro in 2019 en + 2.100 experts, waarvan 1.000 in Frankrijk.

Een rijkgevuld portfolio

In België wordt de markt ruwweg geschat op 700 miljoen euro, hoofdzakelijk bediend door lokale integratoren. Afzonderlijk weegt dit niet meer dan 1 of 2%. Orange Cyberdefense van zijn kant kan rekenen op een tweecijferige positionering, zegt Filip Verstockt.

We komen nu met een portfolio dat nog nooit zo breed en diep was”, legt Filip Verstockt uit. “We kunnen niet alleen de expertise van SecureLink en ZIONSECURITY laten zien, maar we verrijken ze ook met de hele groep. Een voorbeeld hiervan zijn onze pen-testen. Lokaal gebeurt dit hoofdzakelijk via ZIONSECURITY, op wereldniveau zijn ze met meer dan 200 experten.”

24% groei in 2019

Lokaal blijft de strategie gebaseerd op de vijf kernactiviteiten van de groep: anticipate, identify, protect, detect & respond. Dagelijks worden wel 50 miljard gevallen geanalyseerd. De meest opmerkelijke gevallen zijn opgenomen in de databank. Deze bevat meer dan 550 miljoen onderzochte virusmonsters dat wordt gerangschikt op basis van hun aard.

Dankzij onze markleiderspositie kunnen onze experts werken aan projecten die even lonend als divers zijn. We werken samen met kmo’s en multinationals, die op hun beurt voordeel kunnen halen uit de kracht van Orange Business Services. In een context van consolidatie, zijn we er in 2019 in geslaagd om een organische groei met twee cijfers te genereren. Hiermee heeft Orange Cyberdefense zijn vooropgestelde doel overtroffen”, aldus Filip Verstockt. “Dit jaar zullen we onze positie als marktleider bestendigen én versterken. Wat onze roeping betreft, die blijft dezelfde: onze rol als de ‘Blauwhelmen van de cybersecurity’ vervullen.”

Deze artiken spreken over "Cybersecurity"

Governance, Resilience, IAM, PAM, DLP, SIEM, SOC

Follow this topic