CIONET International en Cegeka maakten vandaag de winnaars bekend van de European Chief Information Officer (CIO) Awards 2015. Paul Danneels, de CIO van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling, kreeg de award in de categorie publieke sector. Het was de vijfde editie van de prestigieuze uitreiking, waarmee netwerkorganisatie CIONET International CIO’s prijst die erin slagen om met behulp van informatica de concurrentiekracht van hun organisatie te verhogen.

Een comité van experts onder leiding van CIONET en Cegeka selecteerde drieëntwintig kandidaten uit negen Europese landen. Een jury bepaalde vervolgens de top drie in elke categorie: publieke sector, middelgrote bedrijven en grote bedrijven.

De uiteindelijke laureaten:

– Publieke sector, ex aequo: Paul Danneels, CIO van VDAB (België) en Piera Fasoli, CIO van Gruppo HERA (Italië);

– Middelgrote bedrijven:  Jean-Luc Martino, CIO van Banque Raiffeisen (Luxemburg);

– Grote bedrijven: Mattias Ulbrich, CIO van Audi (Duitsland).

De selectiecriteria hielden rekening met de mate waarin de CIO’s hun IT-strategie bijstelden om tegemoet te komen aan de noden van hun organisatie en op een efficiënte manier haar prioriteiten te beheren. De drie winnaars werden geselecteerd op basis van hun eigen verwezenlijkingen en die van hun team.

“Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel meer impact die CIO’s hebben”, zegt Frederic De Meyer, programmadirecteur bij CIONET International. “Alle kandidaten startten dit jaar projecten om hun ICT teams beter te laten samenwerken met andere divisies van hun organisatie.”

“We zien als Pan-Europese IT-dienstverlener dat CIO’s het verschil kunnen maken voor hun organisatie”, zegt Christoph Neut, Chief Commercial Officer bij Cegeka. “De jury bekroont met deze prestigieuze awards vier CIO’s die op een slimme en innovatieve manier vorm geven aan het IT-beleid in hun organisatie. Dankzij hun aanpak is hun organisatie wendbaarder en klaar voor de digitale toekomst. Organisaties die strategisch investeren in slimme digitalisering nemen voorsprong op de concurrentie.”