Peter Braem – En wat als empathie het verschil maakt ?

door | okt 8, 2018 | Artikel van de Maand 4, Business | 0 Reacties

“Je moet weten hoe je een PV kunt verkopen! Ja, verkopen! Dat impliceert empathie. Hiermee bedoel ik het vermogen zich met iemand te identificeren, emoties te voelen en te delen, een vorm van emotioneel begrip van de ander dus.”

Dit kan als een verrassing komen, maar het is het resultaat van ervaring. Peter Braem, oprichter van Cyber Security Management, begon zijn carrière als politieagent – in navolging van zijn vader. Het is echter niet nodig om een verband te leggen tussen politie en cyberveiligheid, ook al gaat het in beide gevallen om bescherming. Het verband, de rode draad eigenlijk, is empathie.

Een geweldige persoonlijkheid. Peter Braem is overal. Hij kan in Spanje zijn voor zijn Top Management Golf Trophy – dat al aan de zevende editie toe is, en aan het stuur van een Porsche om donaties te verzamelen voor de Android 34 vereniging. En natuurlijk aan het roer van zijn bedrijf, Cyber Security Management. Overal en altijd beschikbaar.

Als hij niet een paar jaar bij Econocom had doorgebracht als onafhankelijk agent, hadden we hem meer in communicatie gezien, zoals hij in staat is om in de projecten die hem na aan het hart liggen te promoten bij bedrijven als D’Ieteren of Pierre Marcolini. Net als afgelopen 1 juli, tijdens een prachtige rally onder de vlag van de Belgische Porsche Friends, georganiseerd ten behoeve van het Octopus-project van Android 34, dat mindervalide kinderen wil uitrusten met een sportprothese. Zijn kracht? Bewustzijn vergroten, motiveren en op sleeptouw nemen. Want als Peter Braem je in de ogen kijkt en vraagt: “Zijn we weg?” dan verandert het vraagteken in een uitroepteken. Je volgt, je beweegt. Het project komt tot bloei. En verandert in succes. Het bewijs: de cheque van € 22.000 die die dag werd uitgereikt aan de oprichter van de Android 34 vereniging, Cédric Lescut, mentor van het Octopus-project.

Wat is de link tussen golf, Porsche-rally’s, het plezier van lekker eten en cybersecurity? A priori geen, tenzij het versterken van duurzame relaties. “Levensvreugde bezielt me. Waarschijnlijk omdat ik het precaire ervan ken; ik ken de kwetsbaarheid van de levenden…”. Hij heeft gesproken en daar blijft het bij. Geen epiloog nodig. Een man van actie, Peter Braem kijkt niet achterom.

Cyber Security Management is ontstaan op een moment dat anderen het einde van hun carrière aan het plannen waren. Anderhalf jaar later neemt het bedrijf een benijdenswaardige positie in op de markt, met solide referenties in België en Luxemburg. Vandaag de dag kan Cyber Security Management oplossingen bieden op verschillende niveaus: veiligheidsaudits, installatie van antiphishing- en anti-malwareoplossingen, mailbox- en databeveiliging, ondersteuning, onderhoud en opleiden van teams … Onder de referenties bevinden zich grote bedrijven in de transport-, media-, financiële en telecomsector.

“Ik voel altijd hetzelfde plezier”, enthousiasmeert Peter Braem. “Meer dan de technologie waarop onze oplossingen zijn gebaseerd, zie ik mensen op de eerste plaats: het identificeren en samenbrengen van kennis en kunde. Meestal door te anticiperen op de behoeften van de klant. Empathie doet de rest!”

En dat werkt.

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Peter Braem - En wat als empathie het verschil maakt ?
Article Name
Peter Braem - En wat als empathie het verschil maakt ?
Description
Een geweldige persoonlijkheid. Peter Braem is overal. Hij kan in Spanje zijn voor zijn Top Management Golf Trophy - dat al aan de zevende editie toe is, en aan het stuur van een Porsche om donaties te verzamelen voor de Android 34 vereniging. En natuurlijk aan het roer van zijn bedrijf, Cyber Security Management. Overal en altijd beschikbaar.
Author
Solutions Magazine