Daar komt PowerCoat Alive, het intelligente papier van Antalis

door | feb 22, 2018 | technologie | 0 Reacties

Via dit intelligente papier met NFC-technologie, dat door Arjowiggins werd gemaakt voor Antalis, kan je digitale gegevens lezen via je smartphone, zonder eerst een app te moeten downloaden en zonder QR-code.

Het intelligente papier PowerCoat Alive kan gekoppeld worden aan een verbonden object omdat het met internet is verbonden. Dankzij deze toegang tot het netwerk kan hij data concentreren en overdragen, en dan wel wanneer de consument zijn smartphone voor het papier houdt. De NFC-chip die is geïntegreerd in het verbonden papier, gaat de link leggen tussen het document en de smartphone.

Papier, dat tot nu toe als onveranderlijke drager werd gezien, dat de tijd heeft doorkruist zonder verloren te gaan of uit de mode te geraken, is nu klaar voor een revolutie. Volgens Antalis geeft Arjowiggins Creative Papers papier vandaag de kans om een nieuwe koers te gaan varen, een nieuwe stap te zetten naar dematerialisatie.

Dit intelligente – of verbonden – papier raakt op deze manier geïntegreerd in de huidige digitale evolutie, terwijl het toch de bijzonderheden bewaart die er een uniek papierassortiment van maken. Zijn toepassingsdomein is extreem breed, en opent tal van mogelijkheden. Powercoat richt zich in de eerste plaats tot professionals uit de pers- en marketingwereld. Deze nieuwe technologie zet in op interactiviteit met lezers en consumenten, op basis van content. Merken kunnen de informatie over hun lezers verzamelen via data, en hun marketingstrategieën zo goed mogelijk op punt stellen.

Deze evolutie van papier is een belangrijke etappe in de digitalisering en de verbondenheid van ons dagelijks leven. Papier wordt levend en wordt een echte communicatietool. Concreet omvat een blad van PowerCoat Alive twee lagen creatief papier met daartussen een papierlaag met RFID-circuit, op voorhand geprint, waarin een silicium chip is geplaatst. De 3 bladeren worden vervolgens geplet en zo ontstaat een “verbonden” blad papier PowerCoat Alive. Het papier is klaar voor de NFC-technologie.

Met PowerCoat Alive, dat je kan printen via klassieke of digitale printtechnologie, krijg je toegang tot extra content via een smartphone of een tablet, NFC-compatibel. Het volstaat dus om de NFC-lezer te activeren door je toestel voor de pagina te houden; en dan verschijnt er extra content op je scherm in de vorm van video’s, sociale netwerken … die gelinkt zijn aan de papieren content.

Uitnodigingen, reclamedrukwerk, tickets en verpakkingen … de toepassingen zijn ontelbaar. Bovendien kunnen adverteerders met PowerCoat Alive de efficiëntie van hun campagnes gaan meten via een speciaal online platform.

 

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Daar komt PowerCoat Alive, het intelligente papier van Antalis
Article Name
Daar komt PowerCoat Alive, het intelligente papier van Antalis
Description
Via dit intelligente papier met NFC-technologie, dat door Arjowiggins werd gemaakt voor Antalis, kan je digitale gegevens lezen via je smartphone, zonder eerst een app te moeten downloaden en zonder QR-code.
Author
Solutions Magazine