Met Proximus Secure Hybrid Cloud creëert u een brug tussen de toepassingen op uw bedrijfsnetwerk, in uw private cloud dus, en de toepassingen in de openbare cloud. U bent het dus die kiest waar al uw toepassingen staan!” zegt Nicolas Viane, Head of Enterprise Cloud, Proximus.

In enkele jaren tijd is de cloud een vaste waarde geworden. Maar bedrijven willen of kunnen niet al hun toepassingen in de cloud hosten, vooral vanwege de beveiliging. Proximus biedt nu een eerstekeuzeoplossing: Secure Hybrid Cloud.

Proximus Secure Hybrid Cloud heeft drie voordelen: de oplossing is 100 % veilig en performant, de structuur van de kosten is transparant en de klant kan zijn IT-middelen flexibeler beheren, op basis van zijn potentieel.

Dankzij Proximus Secure Hybrid Cloud is uw capaciteit altijd perfect verdeeld tussen de cloud en uw eigen infrastructuur,” zegt Nicolas Viane. “Als u plotseling extra capaciteit nodig heeft, gebruikt u eenvoudigweg meer. Bovendien legt de Secure Hybrid Cloud een beveiligde verbinding tussen uw netwerk en de cloud. Het is de ideale oplossing als bepaalde gegevens en toepassingen absoluut in uw omgeving moeten blijven vanwege de beveiliging. De veiligheid, de toegankelijkheid en de bandbreedte staan centraal.”

Dat er steeds meer grote mobiele toepassingen worden gebruikt, heeft veel te maken met de sterke groei van de hybride cloud. Maar dat impliceert dat de data uit het eigenlijke netwerk komen en via internet worden verstuurd. Met Secure Hybrid Cloud verdwijnt dit veiligheidsrisico. “De medewerkers kunnen CRM- of boekhoudtoepassingen gebruiken, zelfs op verplaatsing of wanneer ze thuiswerken. De toegankelijkheid en de veiligheid zijn dus prioritair. En dat kan het eigen netwerk niet altijd garanderen, in tegenstelling tot een privéverbinding,” preciseert Nicolas Viane. Daartoe legt Proximus de lat erg hoog. “We hebben de ISO 27001-norm aangenomen. Proximus is geslaagd in alle testen en respecteert bijgevolg de strengste normen op het vlak van informatiebeveiliging. De naam Secure Hybrid Cloud is dus niet gestolen. We hebben bovendien ook end-to-end SLA’s die een optimale connectiviteit garanderen.”

Proximus werkt uitsluitend met nationale datacenters. Nicolas Viane legt uit waarom: “Ieder bedrijf is onderworpen aan strenge conformiteitsregels. We garanderen dat de data in de cloud in België blijven. Onze klanten kunnen ons 24 uur op 24 bereiken per telefoon; ze krijgen een professionele dienstverlening in hun eigen taal. Dit niveau van dienstverlening kunnen internationale cloudleveranciers niet bieden.”

Met Proximus Secure Hybrid Cloud verdeelt de klant zijn capaciteiten op een flexibele manier tussen zijn eigen netwerk en de infrastructuur in de cloud. “Dit garandeert de transparantie van de kosten. Ons tariefmodel is trouwens opgesteld op basis van gebruik, per gebruiker. Het is volledig voorspelbaar, wat handig is bij pieken in activiteiten, als er een aantal gebruikers bijkomen. Bovendien beschikt u altijd over de laatste versies, die technologisch helemaal up-to-date zijn. U hoeft tenslotte helemaal geen geld te steken in de investering: u kan onmiddellijk opstarten.”

Proximus biedt zijn klanten bijstand van a tot z. Proximus bouwt clouds en beheert zijn eigen wolken. We kiezen de beste partners, we testen voortdurend nieuwe technologieën en we kiezen altijd voor evolueerbare oplossingen. We bieden een professionele service tijdens de migratie van uw oplossing. Onze belofte is duidelijk. Een cloud garandeert een maximaal rendement – van de proactieve verhoging van de capaciteit, tot de integratie van nieuwe toepassingen, over een plan voor het behoud van de activiteit.”