Red Hat zet in op de open hybride cloud

door | nov 2, 2017 | Non classé | 0 Reacties

Open source is de toekomst van de cloud, verzekert Bob Dubois, Cloud Business Development Manager, Red Hat. Een discrete evolutie.

° Wat is het verschil tussen een open sourcestrategie en een andere hybride cloudstrategie?

“De open source-ontwikkelingsmethode zelf! Binnen de gemeenschappen werken veel bedrijven samen aan open ontwikkeling en open standaarden. De deelname daaraan is vrij. Klanten kunnen ook bijdragen aan de oplossingen die Red Hat op de markt brengt rond Open Hybrid Cloud. Deze oplossingen zullen op standaarden berusten die veel opener zijn en vertrekken van de reële behoeften van bedrijven. Red Hat verbindt zich ertoe met initiatieven te komen waarvan het model op de open hybride cloud steunt, zodat bedrijven volledig kunnen voldoen aan hun reële functionele behoeften, zonder gebonden te zijn aan specifieke oplossingen. Zo halen ze innovatievere en snellere resultaten.” 

° Welke bijdrage levert open source aan een hybride cloudproject?

“Wanneer we een volledig hybride cloudproject bestuderen, moeten we het in drie delen splitsen. We moeten rekening houden met de infrastructuur en met de operationele en applicatie-ontwikkeling. Die aanpak resulteert in een perfect geïntegreerde end-to-end oplossing, die zowel in een hybride model als lokaal kan worden geïmplementeerd.”

“Wat de infrastructuur betreft, biedt Red Hat de keuze uit AWS, MS Azure en Google Cloud, de IaaS-oplossing van Red Hat (OpenStack) of enige andere vorm van RHEL (Red Hat Enterprise Linux). Red Hat biedt bovendien een native opslagoplossing in de cloud, waarmee een volledig dynamische opslagcapaciteit kan worden voorzien voor het platform.”

“Op operationeel vlak zorgt Red Hat voor de nodige ondersteuning om de processen op elkaar af te stemmen en te automatiseren met CloudForms en Ansible. Zo kan het operationele team zeer snel inspelen op de behoeften en vragen van het ontwikkelingsteam.”

“Voor de ontwikkeling van applicaties biedt Red Hat tot slot een IDE (Integrated Development Environment) in combinatie met de omgevingen die nodig zijn om de ontwikkeling van cloudapplicaties te vereenvoudigen en versnellen. Red Hat kan daarenboven de lokale teams adviseren over een 100% agile methode voor de projecten.” 

° Welke voordelen heeft een open sourceaanpak voor een bedrijf?

“Het grootste voordeel van een open sourceaanpak is de vernieuwing van de personen en processen binnen het bedrijf. Iedereen kan zijn steentje bijdragen en het uiteindelijke resultaat direct beïnvloeden.”

“Wij geven iedereen de kans om het ultieme doel van het bedrijf te helpen bereiken en scheppen een omgeving waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt. Wanneer alle medewerkers dezelfde passie hebben, komt dat de productiviteit, creativiteit en resultaten ten goede.”

“In een open sourcegemeenschap kan iedereen ideeën opperen, ongeacht zijn functie. Je moet alleen bereid zijn je idee te verdedigen, want de andere leden zullen het gewis onder de loep nemen.” 

 

 

Hybride cloud … om de kernactiviteiten, applicaties en data lokaal te houden

Elk bedrijf heeft zo zijn redenen om voor de hybride cloud te kiezen. De eerste factor is volgens Red Hat de potentiële gevoeligheid van de gegevens en de transacties binnen het bedrijf. Het is mogelijk dat bepaalde workloads alleen in hun eigen infrastructuur werken.

Een andere verklaring is dat bedrijven concurrentievoordeel willen halen. Ze willen flexibel genoeg blijven om te kunnen kiezen waar hun processen plaatsvinden en zich niet te binden aan één systeem.

Verder vinden bedrijven het belangrijk de workloads soepel te kunnen verplaatsen naar de voordeligste omgeving of om toegang te hebben tot extra middelen tijdens een buitengewone piek in de werkdruk (bijvoorbeeld tijdens de vakantie), zonder er ook nadien aan vast te hangen. Door de workloads te verplaatsen naar de cloud, kunnen bedrijven zowel besparen op infrastructuur als op operationele kosten, en focussen op interne innovatie om zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Slechts weinig bedrijven gaan al hun workloads in een of meerdere publieke clouds plaatsen, denkt Bob Dubois. Red Hat gelooft in de strategie van de open hybride cloud, omdat bedrijven kun kernactiviteiten, applicaties en data graag lokaal houden. Tegelijkertijd willen ze weten welke diensten ze zelf kunnen verzorgen en welke diensten meerwaarde toevoegen aan hun activiteiten. Het zijn die diensten die bedrijven steeds meer in de cloud zullen gebruiken, daar is Bob Dubois van overtuigd. Veel bedrijven hebben bovendien te kampen met piekperioden waarin hun belangrijkste applicaties meer capaciteit nodig hebben. De overschakeling naar de cloud (pay per use) is tot slot een veel interessanter financieel model dan de implementatie van een lokale infrastructuur.