Ricoh biedt geen jobs maar loopbanen !

door | apr 14, 2017 | Business | 0 Reacties

Momenteel 725 werknemers. Een groei van 15% op twee jaar tijd. Ricoh blijft aanwerven met de belofte van een loopbaan in plaats van een job

‘Carrière maken’, het zijn geen loze woorden bij Ricoh. Van alle personeelsleden werken er ongeveer 450 al meer dan tien jaar bij Ricoh. De meeste leden van het directiecomité maken al ruim twintig jaar deel uit van het bedrijf. Een van hen is Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg. Hij viert dit jaar zijn dertigste verjaardag in de firma.

Met de uitbreiding van de afdelingen Business Process Services en IT en de overname van het bedrijf Upfront, is Ricoh Belgium de laatste jaren stevig gegroeid. De onderneming is dan ook regelmatig op zoek naar nieuw talent om zijn gelederen te versterken en zijn talrijke klanten tevreden te stellen. Momenteel stelt Ricoh Belgium 725 personen tewerk, waarvan 216 vrouwen.

Bij Ricoh staat de mens centraal. Onze medewerkers kiezen voor een samenwerking op lange termijn in een hightech omgeving waar oog is voor evenwicht tussen werk en privéleven”, verzekert Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg. Er gaat steeds meer aandacht uit naar persoonlijke ontwikkeling en ambitie. Bij Ricoh hebben we eigenlijk geen jobs in de aanbieding, enkel loopbanen. Via specifieke opleidingen kunnen onze medewerkers hun professionele kennis bijschaven en vervolgens in de praktijk brengen. Op die manier biedt Ricoh hen echte kansen.”

Voor Eric Gryson is Mens sana corpore sano niet zomaar een zegswijze. Het ontbreekt hem niet aan creativiteit als het erop aankomt zijn medewerkers aan te zetten tot een gezonde levensstijl: de hele dag lang staan er gymballen en deskbikes tot hun beschikking. Geregeld organiseert Ricoh ook liftloze dagen waarop iedereen verplicht de trap neemt. Een originele manier om een goede conditie te combineren met energiebesparing!

Bij Ricoh wordt er niet alleen gewerkt, er is ook tijd voor plezier. Het hele jaar door organiseert het bedrijf allerhande activiteiten, zoals barbecues in de zomer, verschillende happy hours, een family day enz. Op het einde van elke maand worden de jarigen in de bloemetjes gezet in het kantoor van Eric Gryson.

 

Eric Gryson, 30 jaar bij Ricoh!

Na zijn studie boekhouding aan de hogeschool EPHEC gaat Eric Gryson in 1987 aan de slag bij Ricoh als Indirect Sales Manager. In 1990 wordt hij aangesteld als Product Manager.

Vervolgens klimt hij geleidelijk aan op tot Marketing Manager en Assistant General Manager, om ten slotte in 2000 de teugels van Ricoh Belgium in handen te nemen als General Manager. In 2007 wordt Eric Gryson met de toenadering tussen Ricoh Belgium en NRG/Nashuatec Belgium Chief Operating Officer (COO) van Ricoh Belgium. In nauwe samenwerking met Michel De Bosschere zet hij de nieuwe structuur van Ricoh op de rails, waarmee het bedrijf zich vestigt als marktleider in zwart-witproducten, met een marktaandeel van 39,3% in België.

In 2009 neemt Eric Gryson de leiding van Ricoh op zich in België en Luxemburg. Na 22 jaar in het bedrijf is hij vanaf dat moment dus CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg. Onder zijn leiding wordt de integratie van NRG/Nashuatec doorgevoerd. Eric Gryson leidde ook de fusies met Infotec Belgium en InfoPrint Solutions in goede banen, respectievelijk in 2009 en 2011, evenals de overname van Upfront in 2015.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag