Ricoh breidt zijn dienstenaanbod uit via zijn Scanning Factory

door | aug 17, 2016 | Business | 0 Reacties

Na zijn welbekende Printing Factory breidt Ricoh Belgium zijn Digital Factory uit met een Scanning Factory.

Twaalf scansystemen, waaronder twee grote IBML ImageTracks. Met die capaciteit is Ricohs Scanning Factory uniek in België. Hij werkt nu al voor grote klanten, waaronder verzekeraar AXA (volledige outsourcing met overname van personeel) en telecomoperatoren, maar sluit daarom kmo’s of zelfs sommige vrije beroepen, zoals advocatenkantoren, notariaten en medische praktijken, zeker niet uit.

De markt? Potentieel onbeperkt, verzekert Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium / Luxembourg. “De verwerking van verschillende documenten, uit alle mogelijke sectoren, is echt wel een tijdrovend proces, dat steeds meer geld opslokt. De vraag is dan, heel eenvoudig: zelf blijven doen of laten doen, en dus geheel of gedeeltelijk uitbesteden? En dan moeten wij maar met de goede argumenten komen, operationeel en financieel, maar ook qua veiligheid. Wij zijn er om de transparantie van de operationele kosten van onze klanten te verbeteren en hun productiviteit te verhogen door te werken aan nieuwe processen.

De ambitie is meer te doen dan louter scannen. Nu al biedt Ricoh archiveringsdiensten aan voor een korte periode van zes maanden tot een jaar, of zelfs nog langer met partners. Doel: steeds meer diensten met toegevoegde waarde aan te bieden, zoals OCR-verwerking, datamining of indexering van metadata. Met name OCR maakt een ingescande tekst leesbaar en interpreteerbaar voor een computer. Een en ander levert een aanzienlijke tijdwinst op, waar dan bijvoorbeeld de klantenservice van kan profiteren. Elke afbeelding kan worden verrijkt, waardoor het document kan worden gekwalificeerd, en makkelijker toegankelijk en beter terugvindbaar gemaakt. Dit alles om uiteindelijk de processen soepeler te laten lopen.

Tegenwoordig werken zo’n zestig medewerkers in de Scanning Factory in Sint-Stevens-Woluwe (de Printing Factory bevindt zich in Evere). Er is ruimte voor het dubbele daarvan in het centrum, dat 2.500 vierkante meter groot is. Het gebouw kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Het heeft de ISO9001- (kwaliteit), ISO 14001- (milieu) en ISO 27001-certicaten (informatiebeveiliging). Het is ook SOX- en ITIL-compliant, heeft het EFQM Recognition-certificaat en is Microsoft Gold Partner.

Ricoh speelt drie troeven uit: veiligheid, vertrouwelijkheid en zijn share service center. De beveiliging is in eerste instantie fysiek: streng gecontroleerde toegang tot het gebouw, toegang tot specifieke ruimten afhankelijk van ieders taken en verantwoordelijkheden. Alle ruimten van het gebouw zijn beveiligd en toegang ertoe krijgen alleen geautoriseerde personen, naar gelang van ieders opdrachten,” aldus Eric Gryson. Wat het interieur betreft, dat geeft in de decoratie van de twee vergaderzalen thema’s te zien die Ricoh na aan het hart liggen: duik in de processen (Blue Ocean) en groene strategie (Green Garden).

Deze nieuwe activiteit is een extra bevestiging van de richting die de Japanse groep heeft gekozen, waarbij Ricoh zich steeds meer als een krachtige dienstverlener presenteert. In België, meer in het bijzonder, heeft de dochteronderneming onder leiding van Eric Gryson vijf andere bedrijven overgenomen: Nashuatec, Infotec, Infoprint, Exbo en, recentelijker, Upfront, en dat is dan nog zonder de hervatting van de printactiviteiten van Axa gerekend. Op die manier is Ricoh in acht jaar gegroeid van 430 naar 718 medewerkers!

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag