Ricoh rust de “Classroom of the Future” van Tech.Lounge Brussels uit

door | mrt 27, 2018 | Advies | 0 Reacties

De nieuwe hightech coworkingruimte van Agoria beschikt over een opleidingslokaal dat is uitgerust met de nieuwe samenwerkingstechnologieën van Ricoh.

Vijfhonderd vierkante meter in het gebouw ‘BluePoint Tech.Lounge Brussels’ van Agoria Real Estate, dochteronderneming van Agoria (Federatie van technologiebedrijven): de Classroom of the Future in de nieuwe geconnecteerde coworkingruimte is volledig gewijd aan leren en opleiden via samenwerkingstools.

Het BluePoint Brussels-gebouw ligt aan het einde van de E40-snelweg, vlak voor de VRT-gebouwen. In totaal is maar liefst 1.200m² op de vierde verdieping van het gebouw volledig omgebouwd en heringericht om Tech.Lounge Brussels onder te brengen. De verdieping is integraal ontworpen met het oog op samenwerking en bestaat uit verschillende subtiel ingedeelde arbeidszones, met alle tools die nodig zijn voor wie wil groeien in zijn professionele activiteit. Een daarvan is de “Classroom of the Future”, een ruimte van 150m² die volledig is gewijd aan leren en opleiden.

“Samenwerking”: het toverwoord!

Agoria en Ricoh hebben samengewerkt om deze “Classroom of the Future”, die veel wegheeft van een school 3.0, in te richten. Het opent de deur voor nieuwe manieren van lesgeven, gebaseerd op nieuwe technologieën. Naast de iPad Pro’s heeft Ricoh het kantoor uitgerust met een 84-inch interactief whiteboard en drie 55-inch interactieve borden. Al deze leermiddelen zijn met elkaar geconnecteerd, zodat alle gebruikers moeiteloos kunnen samenwerken.

De ‘Classroom of the Future’ van Tech.Lounge Brussels is voorzien van een Ricoh Interactive Whiteboard waarop je presentaties, afbeeldingen, documenten of video’s kan bekijken. Maar je kan ook met de hand aantekeningen maken op het bord en deze digitaal opslaan. Naast deze praktische aspecten kan je het interactieve whiteboard ook verbinden met een ander – ongeacht de afstand – om bijvoorbeeld informatie te delen over de hele wereld of tussen coworkingcentra, waarbij het lijkt alsof iedereen gewoon in hetzelfde kantoor is!

De nieuwe Brusselse “hub” van de technologie

In het lokaal zijn ook drie Interactive Learning Tables geïnstalleerd. Dat zijn eigenlijk grote multipoint-touchscreentablets waarmee leerlingen op hetzelfde ogenblik kunnen interageren. Die mogelijkheid verhoogt de interactie tussen al wie rond de tafel zit en maakt samenwerken makkelijker. Presentaties, catalogi, afbeeldingen en video’s bekijken en annoteren, interactieve educatieve spellen, het kan allemaal!

“Met de Tech.Lounge, willen we een ontmoetingsplek creëren voor alle technofielen, of het nu gaat om leden van Agoria, start-ups, scale-ups of zelfstandigen” zegt Barbara Sauter, Sales & Marketing Manager BluePoint. “De Tech.Lounge profileert zich als de nieuwe Brusselse ‘hub’ van de technologie, een soort van community die ontmoetingen stimuleert en je de kans geeft om op andere manieren samen te komen, dankzij de technologische toepassingen. Het project ‘Classroom of the Future’, een partnership tussen Agoria en Ricoh, past perfect in dit algemene concept: een nieuwe manier van werken en van interageren, en een nieuwe manier om te leren dankzij digitale en technologische tools.”

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Ricoh rust de “Classroom of the Future” van Tech.Lounge Brussels uit
Article Name
Ricoh rust de “Classroom of the Future” van Tech.Lounge Brussels uit
Description
De nieuwe hightech coworkingruimte van Agoria beschikt over een opleidingslokaal dat is uitgerust met de nieuwe samenwerkingstechnologieën van Ricoh.
Author
Solutions Magazine