Sage kiest resoluut voor de cloud. Orgelpunt: Sage Cloud Demat

door | nov 3, 2017 | technologie | 0 Reacties

Cloud, zonder twijfel. De oplossingen van Sage zijn voortaan alleen toegankelijk in SaaS-modus. Belgische ontwikkeling: Sage Cloud Demat.

De cloud, natuurlijk! We hebben het point of no return bereikt, zegt Alex Dossche, Managing Director bij Sage Belgium-Luxembourg. “Vandaag begeleiden wij onze klanten bij hun transitie. De cloud is trouwens geen doel op zich, maar een middel om meer informatie en uitwisselingen te verkrijgen. Of met andere woorden, meer connectiviteit. En dat is precies de doelstelling van Sage.

Sage wil met zijn oplossingen de volledige interne en externe omgeving van bedrijven op een unieke manier connecteren en dat ecosysteem van op afstand toegankelijk maken via de oplossing, beveiligde datastromen, gedeelde documenten en de integratie van sociale netwerken in een werkelijk collaboratieve dynamiek. Zijn tools zijn steeds meer gekoppeld aan de standaarden op de markt, zoals Office 365, het toonaangevende samenwerkings- en communicatieplatform van Microsoft. En dat is nog maar een voorbeeld. Sage heeft ook nauwe banden met Salesforce.

Nu de vierde industriële revolutie eraan komt, willen wij onze klanten en prospects eenvoud bieden, gaat Alex Dossche verder. “Grote en kleine bedrijven willen oplossingen die hun productiviteit verhogen en die hen in staat stellen razendsnel in real time te reageren en over relevante informatie te beschikken die perspectieven opent. Wij zijn naar een hogere versnelling geschakeld en beantwoorden vandaag aan die behoeften. En dit is nog maar het begin.

Sage heeft niet de ambitie alles te ontwikkelen, hoewel ze dat wel geprobeerd hebben voordat ze inzagen dat het een illusie was. De ontwikkelaar is ervan overtuigd de nieuwe generatie ondernemers te kunnen begeleiden via de cloud, met een geïntegreerd softwarepakket voor boekhouding, financieel beheer, commercieel beheer, bedrijfsbeheer, HR-beheer, payroll, betalingen en bankcommunicatie. Het is de bedoeling hen via de cloud toegang te geven tot een ‘marketplace’ waar ze kunnen kiezen uit aanvullende applicaties. Zo geven ze een relevant antwoord op de specifieke behoeften van elk bedrijf.

De ontwikkelaar benadrukt het nogmaals: de cloud is geen doel maar een middel. En past in een geheel. Nu artificiële intelligentie en bots steeds intuïtiever worden, ligt de weg open naar een toekomst waarin de administratieve aspecten minder zichtbaar zijn en waar accountants meer middelen tot hun beschikking hebben om nuttiger diensten aan hun klanten te verlenen, te beginnen bij meer advies en strategie.

Ons aanbod”, besluit Alex Dossche, “weerspiegelt de nieuwe postmoderne strategieën voor de planning van bedrijfsmiddelen, waarbij monolithische on-premise implementaties plaatsmaken voor oplossingen op basis van suites zoals oplossingen voor finance of HR gekoppeld aan specifieke applicaties die al naargelang de behoeften worden geïntegreerd. De trend is duidelijk aanwezig.

 

Sage Cloud Demat, de cloud in al zijn eenvoud

Sage Cloud Demat is een Belgisch project dat in vier bedrijven in de pilootfase zit. Het voldoet aan twee grote behoeften: de volledige stroom van facturen en andere documenten digitaliseren en coderen in de boekhoudingssoftware van de eindklant en permanente online terugkoppeling van de boekhouding bieden.

Met Sage Cloud Demat zullen administratiekantoren kostbare tijd winnen, maar ook hun klanten een unieke oplossing kunnen bieden, door hen gemakkelijker dan ooit toegang te geven tot hun boekhoudkundige documenten.

Momenteel worden alle boekhoudkundige documenten elk kwartaal op hetzelfde moment doorgestuurd, wat onnodige pieken veroorzaakt in de activiteit. In Sage Cloud Demat worden de facturen en documenten van de klanten constant ingevoerd en gedigitaliseerd. Ze worden in de boekhoudoplossing van het administratiekantoor verzonden zonder tussenstap.

Medewerkers moeten momenteel nog veel administratieve en repetitieve taken uitvoeren tijdens de codering.

In Sage Cloud Demat wordt de efficiëntie en productiviteit tijdens het coderen van de facturen aanzienlijk opgedreven, dankzij het gebruik van een werklijst (factory).

 

Laatste troef: permanente online terugkoppeling over de verwerkte documenten vanuit de boekhouding naar de klant-ondernemer.