Samsung verandert zijn Galaxy S8 in een thin client met DeX

door | apr 18, 2017 | technologie | 0 Reacties

Met de Galaxy S8 introduceert Samsung zijn omgeving DeX, waarmee je als gebruiker vanaf de smartphone dankzij een bijbehorend dock een werkomgeving kunt creëren die aan een thin client doet denken.

De Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn allereerst smartphones, maar ze kunnen als werkposten worden gebruikt wanneer ze aan het DeX-dock worden verbonden. Sluit je toetsenbord, je muis en je monitor aan en alles krijgt een nieuwe dimensie! DeX (Desktop Xperience) stelt de gebruiker in staat het toestel te doorzoeken, een externe monitor (HDMI), toetsenbord en muis aan te sluiten. Daarnaast is ook aansluiting op een bedraad netwerk (twee USB 2.0-poorten, een USB-poort type C en een Ethernetpoort). Doel: een “productiviteitsomgeving” bieden op basis van Android, maar met toegang tot de toepassingen van Microsoft Office en op mobiele versies van Adobe Acrobat Reader en Lightroom.

Dit idee is niet nieuw. Microsoft begon ermee met de Continuum, de extensie van Windows 10 op de Lumia 950. Eb HP deed hetzelfde met de Elite x3 … Samsung wil duidelijk de zakenwereld binnen en werkt daarom samen met twee zwaargewichten op het vlak van het beheer van de werkomgeving: Citrix en VMware. De eerste deactiveert de telefoon en biedt de werknemers beveiligde toegang tot hun digitale werkplek, alle commerciële apps en de gegevens die ze nodig hebben om hun werk te doen; de tweede koppelt de nieuwste Galaxy aan Workspace One, een app die in de Enterprise-editie mobiliteitsbeheer combineert met virtualisering van de apps op basis van een enkele authenticatie.

Dit aanbod is des te interessanter omdat het geldbesparend kan werken. Met de S8 en het docking station kan aan werknemers wier profiel zich voor deze dualiteit leent – mobiliteit met gebruik waarvoor geen laptop nodig is en gedeeltelijk zittend werk – een complete werkplek worden geboden zonder een dubbele mobiele terminal of een potentieel minder interessante thin client te hoeven leveren.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag