Scarlet, de Belgische low-cost telecomprovider, schaft met ingang van 29 april zijn roamingkosten voor alle landen in de EU volledig af.

Deze actie sluit aan bij de filosofie van het bedrijf, dat eenvoudige pakketten aanbiedt aan de beste prijs: “45% van de Belgen schakelt roaming uit tijdens het reizen in de EU omdat ze niet weten wat het hen kan kosten of uit angst voor een gepeperde rekening. Met het wegvallen van de roamingkosten, gelden vanaf 29 april voor Scarlet-klanten in heel de Europese Unie dezelfde tarieven als in België. We bieden onze klanten transparantie en dat is wat zij van ons verwachten” aldus Bruno Delhaise, Managing Director van Scarlet (Proximus groep).

Het afschaffen van de roamingkosten in EU is dus een logische volgende stap. Hiermee is Scarlet de eerste Belgische telecomprovider die zijn roamingkosten helemaal laat vallen. Wat betekent dit concreet voor klanten met een abonnement? Wanneer de klant zijn gsm in het buitenland binnen de EU gebruikt, wordt zijn/haar verbruik (in minuten, sms ‘en of data) eerst afgetrokken van de minuten, sms’en en data inbegrepen in zijn/haar abonnement, zonder enige extra kost. Als de klant zijn maandelijks volume overschrijdt, gelden de nationale tarieven (€ 0,16 per minuut, € 0,07 per SMS en € 0,05 per MB). Alsof je je gsm in België zou gebruiken.

De klanten met een prepaidkaart zullen ook binnen de EU aan hetzelfde tarief kunnen bellen, sms’en en surfen als in België (€ 0,10 per minuut, € 0,04 per sms en € 0,10 per MB). De bonus die klanten ontvangen wanneer ze herladen, zal wel enkel in België geldig zijn.

Klanten van Scarlet hoeven niets te doen om te genieten van het nieuwe aanbod. Ze worden op de hoogte gebracht via een persoonlijke email, de website en marketingkanalen (TV, radio, bannering). Bovendien ontvangen klanten een sms wanneer ze zich in het buitenland bevinden, met de melding dat ze aan dezelfde tarieven surfen, sms’en en bellen als in België.

Dit aanbod is beperkt tot een normaal privé gebruik. Wordt niet als dusdanig beschouwd: een gebruik van de roaming in een land van de Europese Unie gedurende 45 dagen of meer per jaar. Voor het overschrijden van deze drempel zal Scarlet, na kennisgeving aan de klant, de wettelijk maximum toegelaten toeslag aanrekenen (6,2,6 eurocent per min/sms/MB).