SD Worx, online smartphone winkel!

jan 8, 2019 | Latest News, Workplace | 0 Reacties

Sinds kort kunnen werknemers van SD Worx hun nieuwe smartphone rechtstreeks in de online winkel van hun werkgever kopen. Dimension Data zorgt voor het hele proces.

De ambitie van SD Worx is duidelijk: medewerkers de mogelijkheid bieden om hun eigen smartphone te kiezen en er tegelijkertijd voor zorgen dat het toestel perfect beveiligd is. Dimension Data zorgt voor het hele proces, van de SIM-kaart tot het beheer van de online winkel.

Concreet betekent dit dat werknemers van hun werkgever een budget krijgen, dat zij desgewenst zelf kunnen aanvullen. De online shop van SD Worx maakt deel uit van het “Flexible Income Plan” dat SD Worx aan haar medewerkers aanbiedt. Met dit plan kunnen werknemers een deel van hun loonpakket aanpassen aan hun behoeften. Medewerkers bepalen zelf het belangrijkste aspect van hun pakket: contante vergoeding of wettelijke of extralegale voordelen. De online winkel bevindt zich in de beveiligde hybride omgeving van het SD Worx-netwerk en wordt beheerd door Dimension Data

Wanneer een medewerker van SD Worx een toestel bestelt, installeert Dimension Data een beveiligde omgeving op de smartphone alvorens het aan de koper toe te vertrouwen. Aangezien veel medewerkers geen IT-experts zijn, geeft het IT-bedrijf een hele uitleg om de koper te helpen bij het gebruik van het apparaat en de beveiligde omgeving. Dankzij dit systeem heeft SD Worx er altijd alle vertrouwen in dat haar medewerkers beveiligde mobiele toestellen gebruiken. Wanneer een apparaat kapot is, stelt het bedrijf de werknemer een nieuw apparaat ter beschikking dat ook werd beveiligd.

“Voor ons is dit een manier van werken die relatief complex is omdat we over het algemeen weinig direct contact hebben met eindgebruikers”, legt Pierre Dumont, Managing Director van Dimension Data België uit. “We hebben de systemen en processen met verschillende medewerkers van SD Worx en met de HR-afdeling getest. Op basis van hun opmerkingen hebben we vervolgens wijzigingen aangebracht.”

Na een proefperiode is SD Worx echt tevreden over het nieuwe platform en de bijbehorende diensten. “Wij willen absoluut het beste voor onze medewerkers. Ze moeten vrij zijn in de keuze van het toestel waarmee ze willen werken”, legt Cathy Geerts, HR Director Belgium bij SD Worx uit. “Natuurlijk moeten we ook een zekere mate van veiligheid garanderen. Dankzij het platform hebben we alvast een zorg minder: we zijn er zeker van dat onze medewerkers altijd over een veilig apparaat beschikken.”

“In dit nomadische tijdperk is het een zeer interessante stap”, vindt Pierre Dumont. “We deden al eerder alles wat we konden om aan de behoeften van gebruikers te voldoen, maar het is heel anders om deze directe link te hebben. Het is duidelijk dat deze manier van werken ons in staat stelt om de behoeften van de werknemers beter te begrijpen. Wij zijn van plan dit soort operaties in de toekomst vaker te herhalen.”

Deze artiken spreken over "Workplace"

Teamwork, Collaboration,
Printing

Follow this topic