Slack Enterprise Grid, tweede trap van de Slack-raket

door | feb 3, 2017 | technologie | 0 Reacties

Slack ziet het groot. Via Slack Enterprise Grid, de sterk groeiende chatdienst, wil het beantwoorden aan de noden van grote groepen.

Al bijna 4 jaar kent de chatdienst succes. Vandaag schakelt Slack een versnelling hoger met Slack Enterprise Grid, de versie voor bedrijven. Het bedrijf – dat al meer dan 5 miljoen gebruikers heeft – wil grote groepen meer controle geven. Deze vandaag aangekondigde versie werd sinds half 2015 verwacht.

Het principe van Slack kende al bij aanvang succes: een chatvenster toegankelijk op laptop of smartphone waaraan kanalen toegevoegd worden voor thematische discussies. Volgens voorstanders is het een echt keerpunt in de manier van communiceren op het werk. Mensen willen efficiënter werken en minder verdeeld. Daarom vervangt en centraliseert Slack interne e-mails, chats, privédiscussiegroepen en integreert het ook andere applicaties die al gebruikt worden door werknemers en sociale netwerken.

Slack is een onlineservice, die in basisversie gratis is, daarna betalend in functie van de gekozen karakteristieken. Slack brak snel door bij de Github-generatie als het nieuwe bedrijfscommunicatiemiddel bij uitstek. Vandaag richt Slack zich met zijn nieuwe versie tot grote bedrijven die de app willen gebruiken om het aantal e-mails weg te werken. IBM, Paypal en Capital One hebben al ja gezegd! De situatie van IBM is zeer interessant: als promotor van IBM Connections, zijn eigen samenwerkingsoplossing, wil de Big Blue Slack integreren in zijn communicatieprocessen, zelfs in combinatie met de artificiële intelligentie van Watson…

Slack Enterprise Grid laat toe om een onbeperkt aantal chatruimtes op te starten met de voordelen van het beste van de huidige versies en vooral de mogelijkheid om ze te linken door een gemeenschappelijk kanaal. Deze kanalen, die de sterkte vormen van Slack, laten toe om discussies te compartimenteren en sneller vooruitgang te boeken op precieze onderwerpen zonder versnipperd te zijn. Door een gemeenschappelijk kanaal te openen voor verschillende chatruimtes laat Slack teams verspreid in het bedrijf eenvoudiger samenwerken. Een zoekmotor voor het hele bedrijf is ook toegevoegd, net als een TB opslag per gebruiker.

Slack Enterprise Grid laat bedrijven ook toe om de veiligheid van hun chat te beheren, en laat tegelijk integraties toe met andere applicaties, een van de andere troeven van de startup. Enige nadeel: de gegevens zullen nog altijd niet lokaal kunnen gestockeerd worden en blijven op de servers van Slack.

Voor de grote bedrijven heeft Slack zijn niveau van beveiliging en identiteitenbeheer gevoelig verbeterd, met onder meer de integratie van de technologieën Okta, OneLogin, Ping Identity en MSFT Azure, ook door nieuwe beveiligings- en conformiteitscontroles op te zetten (normen HIPAA en FINRA) en door te werken op de integratie van de preventie van dataverlies met PaloAlto Networks, Bloomberg Vault en Skyhigh om er maar een paar te noemen.

Tot slot zal Slack zijn technologie integreren met SAP via een portfolio van bots in Voyage Concur, SuccessFactors en een bot om te communiceren met het platform HANA Cloud

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag