Slechts 13,7% van de starters wordt opgericht door vrouwen !

door | dec 14, 2016 | Business | 0 Reacties

Waar zijn de vrouwen ? Er zijn te weinig vrouwelijke ondernemers in de Brusselse regio. En dan vooral op het gebied van de informatietechnologie.

Het aandeel vrouwen onder starters in innovatieve sectoren is minder dan 15% in België. Daarom is Women in Business op 2 december bij elkaar gekomen voor een all-female Hackathon, om vrouwen warm te maken voor ICT-technologieën. Op 6 december was er een hoogfinanciële ontmoeting tussen vrouwelijke ondernemers en investeerders.

Brussel is de nummer één in het oprichten van bedrijven. Elke dag worden er bijna 33 bedrijven opgezet; 23% van de Belgische start-ups is Brussels. Maar het aantal vrouwelijke ondernemers blijft daarbij achter. Hoewel het aantal vrouwelijke zelfstandigen met 34% is gestegen in tien jaar, zijn ze minder goed vertegenwoordigd (28%) in de Brusselse regio dan in Vlaanderen en Wallonië (33%). Meer in het algemeen behoort de ondernemerschapsratio van vrouwen in België tot de laagste van de EU-lidstaten (3,1%).

Tijdens de European Start-Up Monitor in Berlijn werd een stand van zaken van de Europese start-ups gepresenteerd. Met name de plaats van de vrouwen in deze pas opgerichte bedrijven kwam aan de orde. Slechts 15% van de starters wordt opgericht door vrouwen. In België zou het zelfs maar 13,7% zijn. Nu is er aangetoond dat meer vrouwen in bijvoorbeeld de digitale economie in Europa het bbp met 9 miljard euro zou doen stijgen. Ondersteuning van vrouwelijk ondernemerschap is een niet te missen kans voor het sociaaleconomische weefsel van het Brussels Gewest.

In 2015 werd voor het eerst een barometer van het vrouwelijke ondernemerschap samengesteld door het platform ‘Women in Business’, gehost door Impulse.brussels. Uit deze eerste stand van zaken, die om de twee jaar wordt bijgewerkt, heeft men de belangrijkste belemmeringen voor de ontwikkeling van het vrouwelijke ondernemerschap al kunnen opmaken. Voorst wordt sindsdien veel werk gemaakt van het meer mainstream maken van de genderdimensie binnen de Brusselse openbare instellingen, met bijzondere aandacht voor bedrijfsondersteunende diensten.

Ontvang toekomstige artikelen per e-mail, elke dinsdag

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Slechts 13,7% van de starters wordt opgericht door vrouwen !
Article Name
Slechts 13,7% van de starters wordt opgericht door vrouwen !
Description
Waar zijn de vrouwen ? Er zijn te weinig vrouwelijke ondernemers in de Brusselse regio. En dan vooral op het gebied van de informatietechnologie.
Author
Solutions Magazine