Te veel gegevensbronnen. Gevaar !

mei 21, 2019 | Data Intelligence | 0 Reacties

Meer dan de helft van de IT-professionals zegt dat ze dagen of zelfs weken bezig zijn met het manipuleren van hun gegevens om ze te kunnen gebruiken.

15% van de IT-professionals heeft zoveel gegevensbronnen dat ze deze niet kunnen tellen! Voor Ivanti, dat 400 bedrijven heeft geïnterviewd, “moeten IT-afdelingen betere manieren vinden om hun gegevens te gebruiken, anders zal het een impact blijven hebben op andere kritieke IT-prioriteiten”. Duane Newman, Vice-President, Product Management bij Ivanti, vervolgt: “Uit de resultaten blijkt heel duidelijk dat IT-professionals behoefte hebben aan een meer eenduidige aanpak bij het werken met de verschillende afdelingen van het bedrijf en de daaruit voortvloeiende silo’s. De resultaten laten duidelijk zien dat de IT-professionals behoefte hebben aan een meer uniforme aanpak.

Een van de belangrijkste lessen die uit het onderzoek naar voren komt zijn de drie belangrijkste prioriteiten die het meest te lijden hebben onder de silo’s in de IT en andere zakelijke diensten: automatisering (46%), gebruikersproductiviteit en probleemoplossing (42%) en klantervaring (41%). Het onderzoek geeft aan dat de activiteiten die het minst te lijden hebben van silo’s het onthaal/vertrek van werknemers in het bedrijf zijn (20%), wat lijkt aan te tonen dat de IT- en HR-afdelingen een van de beste werkrelaties hebben.

Als het gaat om real-time informatie, staat veiligheid altijd op de eerste plaats. 70% van de IT-professionals geeft aan meer te willen weten over de veiligheidstoestand dan over welk ander aspect van het bedrijf dan ook. Het onderwerp dat het minst interessant is voor respondenten is real-time informatie over garantiegegevens.

Andere belangrijke resultaten van dit onderzoek :

– 15% van de IT-professionals zegt dat ze zoveel gegevensbronnen hebben dat ze die niet kunnen tellen.

– Meer dan de helft van de IT-professionals (51%) zegt dat ze dagen, weken of zelfs meer moeten besteden aan het manipuleren van hun gegevens om ze bruikbaar te maken.

– Slechts 10% van de ondervraagde professionals zegt dat de gegevens die zij ontvangen binnen enkele minuten kunnen worden gebruikt.

– 1 op 3 respondenten denkt dat ze over de middelen beschikken om de gegevens te gebruiken, maar meer dan de helft (52%) zegt dat deze middelen niet altijd beschikbaar zijn.

Om alle onderzoeksresultaten te raadplegen:

https://ivanti.com/blog/survey-it-professionals-data-sources

 

Deze artiken spreken over "Data Intelligence"

Analysis, BI, Prediction, Planning, Boardroom

Follow this Topic