Twee van de drie beveiligingsincidenten gelinkt aan de cloud

okt 21, 2018 | Cloud | 0 Reacties

Volgens een studie van Kaspersky Lab blijven gegevensback-ups in de cloud nieuwe uitdagingen vormen voor bedrijven.

In de afgelopen twaalf maanden werden kmo’s geconfronteerd met een zorgwekkende realiteit: een stijging van 37% van de gemiddelde kosten voor piraterij, voor een bedrag dat nu bijna 100.000 euro bedraagt …

Deze stijgende kosten zijn een aandachtspunt voor bedrijven die een digitale transformatie ondergaan, waarbij cloudinfrastructuur steeds belangrijker wordt, constateert Kaspersky Lab. 33% van de kmo’s hebben hun gebruik van de hybride cloud al verhoogd of zijn van plan dit in de komende twaalf maanden te doen.

Deze toename van het volume van de gegevensoverdracht is echter niet zonder nieuwe beveiligingsproblemen, waarbij de duurste incidenten verband houden met cloudomgevingen en gegevensbescherming. Twee derde van de duurste cyberbeveiligingsincidenten voor kmo’s heeft betrekking op de cloud …

Toenemende budgetten

Geconfronteerd met de stijgende kosten van IT-incidenten, worden bedrijven zich bewust van de noodzaak om prioriteit te geven aan cybersecurity-uitgaven, constateert Kaspersky Lab.

Een van de belangrijkste redenen voor deze toegenomen investeringen in IT-beveiliging is de toegenomen complexiteit van de IT-infrastructuur (naarmate bedrijven meer en meer gebruik maken van cloudplatforms) en de wens om het niveau van gespecialiseerde beveiligingsexpertise te verhogen. De combinatie van deze factoren toont aan dat bedrijven de impact van IT-beveiliging ook echt voelen en illustreert de omvang van de uitdagingen waar ze voor staan in hun strijd om deze beveiliging te waarborgen.

Voor Kaspersky Lab is cybersecurity niet langer een eenvoudige uitgave op IT-facturen, maar een managementkwestie en een prioriteit voor bedrijven van elke omvang, zoals blijkt uit hun verhoogde IT-beveiligingsbudgetten. Bedrijven verwachten een hoog rendement op hun investeringen, terwijl de belangen altijd groter zijn in termen van risico en naleving.

Deze artiken spreken over "Cloud"

Private cloud, Public cloud, Hybrid cloud, Multi-cloud

Follow this topic