Door de opkomst van het internet van de dingen gepaard aan de globalisering, de invoering van cloudservices, de virtualisatie en de groeiende mobiliteit ontstond de Always-on business.

Een nieuw tijdperk waarin de business nooit stilligt: de nood aan soepelheid van mobiele teams en de hoge vereisten van consumenten hebben een wereld gecreëerd waarin de permanente toegang tot producten en diensten over alle tijdzones heen standaard is. Gezien het datacenter 24/7 beschikbaar moet zijn, stelt de Always-on business nieuwe uitdagingen voor IT-diensten die vanaf nu moeten bijdragen aan de bedrijfsgroei en tegelijk de kosten maximaal moeten drukken.

Over de juiste IT-tools beschikken die de bedrijfscontinuïteit kunnen garanderen is niet langer een optie, maar een absolute noodzaak om de concurrentie voor te blijven. Zero tolerance! Eender welke onderbreking, zelfs maar enkele uren, zorgt voor zware financiële verliezen voor het bedrijf. Bovendien is er een negatieve impact op zowel de interne reputatie en als die bij het grote publiek.

Nochtans zijn vele bedrijven zich niet voldoende bewust van het belang van de bedrijfscontinuïteit en de disaster recovery-eisen. Hoe verklaart men inderdaad dat nauwelijks twee op de drie virtuele omgevingen geback-upt worden? Hoe kan men uitleggen dat slechts 7,4% van de back-ups volledig gecontroleerd en getest worden? De redenen zijn vaak dezelfde: gebrek aan tijd en aan resources.

Delicate situatie

63% van de bedrijven meent dat hun huidige back-upoplossingen minder efficiënt zullen zijn omwille van het eenvoudige feit dat het datavolume jaarlijks stijgt met 30 à 50%. Net daarom trouwens wil meer dan de helft zijn back-upoplossing zo snel mogelijk vervangen…

82% van de bedrijfsleiders erkent dat er een kloof bestaat tussen het beschikbaarheidsniveau dat ze bieden en dat wat de gebruiker verwacht. Een duidelijk bewijs dat de doelstellingen van RPTO (Recovery Point / Time Objective) in uren een bedrijf te veel kosten. De back-ups van gegevens moeten snel uitgevoerd worden zonder de prestaties van de bestaande infrastructuur te verstoren.

Met korte herstelpunten zullen bedrijven ook voordeel halen uit snelle hersteltijden. Dat betekent dat in geval van een incident een minimaal gegevensverlies gegarandeerd is. Het beperkt ook de potentiële schade door eender welke onderbreking. De bedrijven moeten strikt zijn over de herstelsnelheid. Een standaard RPTO-doelstelling zou lager moeten zijn dan 15 minuten voor alle applicaties zonder afbreuk te doen aan de gekozen herstelmethode.

Always-on businesscontinuïteit

De oplossingen van Veeam garanderen de bescherming van het modern datacenter en zorgen voor de continuïteit Always-on Business dankzij ultrasnel herstel, preventie van dataverlies, gecontroleerde bescherming, geoptimaliseerde data en complete visibiliteit.

Veeam Backup & Replication laat de back-up, herstel en replicatie toe in de omgevingen VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, NetApp Storage and HP 3PAR StoreServ. Vandaag is het de nummer 1 voor de back-up van virtuele machines. De oplossing helpt bedrijven ook om hun RPO en RTO te respecteren, tijd te winnen, risico’s te beperken en de investerings- en exploitatiekosten gevoelig te verminderen.

Als echte ‘2-in-1’ oplossing laat Veeam Backup & Replication toe om een onsite replicatie uit te voeren om een hoge beschikbaarheid te garanderen of offsite voor een activiteitenrecovery. Onder andere deze functies worden gecombineerd om dataverlies te vermijden door RPO-doelstellingen mogelijk te maken die lager zijn dan 15 minuten en door de databescherming offsite te vereenvoudigen.

Veeam Availability Suite biedt alle voordelen en karakteristieken van Veeam Backup & Replication met daarbovenop geavanceerde functies voor monitoring, reporting en allocatie van resources voor de back-upinfrastructuur. Veeam Availability Suite – vandaag in v8 – helpt bedrijven van uiteenlopende omvang om hun virtualisatie-investeringen te beschermen, de productiviteit van beheerders te verhogen en de risico’s van dagelijkse administratie te beperken.

Als onderdeel van het Veeam-gamma dat al vele keren bekroond werd, verbetert Veeam Availability Suite v8 de leidende positie van Veeam nog op de nieuwe markt van de beschikbaarheid van het moderne datacenter. Het introduceert ook meer dan 200 nieuwe functionaliteiten en verbeteringen, zoals Veeam Cloud Connect, de integratie met NetApp en belangrijke nieuwe prestaties in termen van replicatie en disaster recovery plan.

121 500 klanten telt in de hele wereld

Veeam Backup Essentials biedt Veeam Backup & Replication tegen een scherpe prijs voor kleine bedrijven. Veeam Backup Management Suite groepeert Veeam Backup & Replication en geavanceerde controle- en reportingfuncties om bedrijven van uiteenlopende omvang te helpen om hun virtualisatie-investeringen te beschermen, de productiviteit van beheerders te verhogen en de risico’s van dagelijkse administratie te beperken. Veeam Management Pack breidt de bedrijfscontrole uit tot VMware via Microsoft System Center. Veeam biedt ook gratis tools voor de virtualisatiewereld.

Dat is het geval voor Veeam Endpoint Backup FREE, een onafhankelijke eenvoudige en gratis oplossing die gebruikers toelaat om hun desktops en laptops onder Windows te back-uppen naar een interne of externe schijf, een gedeelde NAS-server (Network Attached Storage) of een Veeam back-up directory. Veeam Endpoint Backup FREE vervoegt het uitgebreide gamma van gratis tools van het bedrijf gebruikt door meer dan 500 000 IT-professionals. Denk met name aan Veeam Backup Free Edition, Veeam ONE Free Edition, Veeam Task Manager for Hyper-V.

De Veeam-functionaliteiten zijn ook aanwezig in Microsoft Azure. Veeam Cloud Connect is beschikbaar als gecertificeerde oplossing in de vorm van vooraf geconfigureerde virtuele Microsoft Azure-machines. De dienstenleveranciers stellen deze oplossing voor om back-upruimtes gehost in de cloud te bieden. Het is dan mogelijk om offsite in de cloud back-ups te beheren en te transfereren.

Deze – en andere –producten werden vele malen bekroond en versterken het succes van Veeam dat momenteel ongeveer 27 000 ProPartners en meer dan 121 500 klanten telt in de hele wereld.

Veeam verslaat de klassieke opslag

De resultaten zijn duidelijk. Uit een recent onderzoek van ESG bleek dat zij die overstappen op Veeam hun beschikbaarheid verhogen en kunnen rekenen op een betrouwbare oplossing.

  • 96% van de Veeam-herstelpogingen gebeurt in de RTO voorzien in de servicelevels (SLA), tegen 78% bij concurrerende oplossingen.
  • 83% van de Veeam-klanten heeft meer vertrouwen in hun huidige back-upoplossingen dan in hun vorige.
  • 71% van de Veeam-klanten heeft meer vertrouwen in hun back-ups in vergelijking met andere oplossingen.
  • 84% van de gebruikers van Veeam Virtual Lab wint tijd door implementatieproblemen te vermijden.
  • 71% van de klanten zegt dat hun kennis van de risico’s verbeterd is met de monitoring- en reportingtools van Veeam in vergelijking met toen ze
  • nog andere oplossingen gebruikten.

VEEAM

Evert van de Beekstraat 310,
1118CX Schiphol Centrum
The Nederlands
+31(0)20 654 18 05

www.veeam.com

Uw artikel op onze website