Versterkte integratie met de storage arrays en applicaties en nieuwe back-up en restorefuncties in de cloud. Dat zijn de twee belangrijkste nieuwigheden van Veeam Availability Suite v9, de nieuwste versie van zijn high availability-oplossing die de businesscontinuïteit van bedrijven garandeert (Availability for the Always-On Enterprise).

In totaal iets meer dan 250 innovaties en verbeteringen om bedrijven te helpen een antwoord te bieden op de vereisten in verband met de businesscontinuïteit, door toe te laten SLA’s (Service Level Agreement) te bepalen voor recovery and point objectives (RTPO) van minder dan 15 minuten voor alle applicaties en data.

Volgens een internationaal onderzoek van Forrester/Disaster Recovery Journal bij beslissers op het vlak van disaster recovery, zegt 35% van de bedrijven dat onrealistische verwachtingen van technologische capaciteiten een van de belangrijkst uitdagingen is waarmee ze werden geconfronteerd bij hun meest recente grote activiteitenpanne. Uit het onderzoek blijkt dat businessmanagers en leidinggevenden aan hun IT-service een betere beschikbaarheid vragen, maar dat die moeilijkheden ondervindt om aan die verwachtingen te voldoen…

“Vandaag hebben bedrijven ongezien grote noden omdat ze steeds grotere volumes data produceren waartoe ze permanent toegang willen hebben. Dat legt een enorme druk op IT”, zegt Ratmir Timashev, CEO van Veeam. “Veeam Availability Suite v9 beantwoordt aan deze behoeften en is ons meest robuuste, schaalbare en veelzijdige aanbod. Bijna 42.000 klanten waren geregistreerd voor de pre-launch updates – twee keer zoveel als bij v8. Dat illustreert duidelijk de wens van bedrijven om traditionele back-up-oplossingen in te ruilen voor innovatieve availability-oplossingen. Met deze nieuwe versie verstevigen we onze positie als de enige speler die in staat is om aan de businesscontinuïteitsbehoeften van bedrijven te voldoen.”

Veeam Availability Suite v9 biedt bedrijven honderden verbeteringen en innovaties, met name in de volgende domeinen: recovery op hoge snelheid, preventie van dataverlies, verificatie van herstelmogelijkheden, benutten van data en complete zichtbaarheid.

 

Belangrijkste innovaties

> Bijkomende integraties met primaire opslagoplossingen van HPE, NetApp en EMC – Veeam On-Demand Sandbox for Storage Snapshots en de verbeteringen aangebracht door Veeam Backup from Storage Snapshots voor de opslagoplossingen van EMC, HPE en NetApp helpen om de storage-investeringen van het bedrijf voor ontwikkeling of test te rendabiliseren en de impact van back-upprestaties op de productieomgeving te elimineren. Direct NFS Access, voor elke NFS-gebaseerde primaire opslag, verbetert de back-upprestaties en elimineert hun impact op VMware vSphere hosts.

> Talrijke verbeteringen in het gamma Veeam Explorer, vooral Veeam Explorer for Oracle  Transactielevelherstel van de Oracle-databases, met name de agentless transactie log back-up, zodat klanten databases kunnen herstellen naar een exact moment om hun recovery point objectives (RPO) te bereiken; snel en eenvoudig herstel in één muisklik van afzonderlijke databases; ondersteuning voor databases op Windows- en Linux-servers en totale compatibiliteit met Oracle ASM (Automatic Storage Management).

> Nieuwe eDiscovery-functies in Veeam Explorer for Microsoft Exchange Handig voor het voldoen aan wettelijke of administratieve onderzoeksverplichtingen. De nieuwe features omvatten de export van gedetailleerde rapporten die gebruikers toelaten exact de elementen te specificeren die geëxporteerd moeten worden, net als hun bron en de zoekcriteria die moeten toegepast worden, of nog de toevoeging van inschattingscapaciteiten van de grootte van de zoekresultaten.

> Belangrijke verbeteringen voor de bedrijfstoepassingen van Microsoft – Herstel van Group Policy Objects (GPO), geïntegreerde DNS-records en geconfigureerde partition objects met Veeam Explorer for Microsoft Active Directory. Veeam Explorer voor Microsoft SharePoint biedt full-site restores. Veeam Explorer voor Microsoft SQL Server zorgt voor table-level restores.

> EMC VNX en VNXe hybride storage array integratie – Een krachtige combinatie van de producten van Veeam en EMC levert lagere RTPO’s dankzij de oplossingen Veeam Backup from Storage Snapshots en Veeam Explorer for Storage Snapshots. Deze integratie helpt IT-professionals om back-ups te maken van EMC VNX en VNXe storage snapshots, zelfs tot 20 keer sneller dan met producten van de concurrentie. Bovendien kan men makkelijk individuele items herstellen in maximaal twee minuten, allemaal met een minimale impact op de virtuele machines (VM’s) van de productie.

> DRaaS met Veeam Cloud Connect Replication – Voor het eerst aanwezig in de v8 van Veeam Availability Suite biedt Veeam Cloud Connect een volledig geïntegreerde, snelle en veilige oplossing om workloads te repliceren naar de cloud volgens het DRaaS-model (Disaster Recovery-as-a-Service) door de recovery time objectives (RTO) gevoelig te verbeteren. Door zo te zorgen voor een beveiligde en geïntegreerde gateway naar de dienstenleveranciers maakt Veeam het overbodig om een aparte disaster recovery site te bouwen en te onderhouden. Zo verlaagt men de kost en de complexiteit van hun IT-infrastructuur aanzienlijk.