Vlaams Brabant kent raamcontract server- en storage infrastructuur toe aan Simac ICT

door | feb 22, 2018 | Business | 0 Reacties

Het Provinciebestuur Vlaams-Brabant kent zijn raamcontract voor geconsolideerde server- en storage infrastructuur toe aan Simac ICT Belgium.

Een provinciebestuur is een informatie-intensieve omgeving en vergt een server- en storage infrastructuur die robuust en veilig is. Meer dan 1.000 medewerkers maken gebruik van meer dan 200 toepassingen, en veel van deze toepassingen worden ook gebruikt door burgers, verenigingen en bedrijven. Dat zorgt er voor dat ook constante beschikbaarheid een vereiste is. Na een grondig marktonderzoek kwam de Provincie Vlaams-Brabant tot de conclusie dat hyperconverged infrastructuur de juiste oplossing was.

“Hyperconverged zorgt voor vereenvoudigd beheer, een hoge densiteit, dus ook minder koeling, minder rackspace, minder energieverbruik, verminderde complexiteit, hoge flexibiliteit en makkelijke uitbreidbaarheid,” zegt Luc Jaspers, diensthoofd informatica bij de Provincie Vlaams-Brabant. Dankzij de hyperconverged infrastructuur kunnen alle data ook in het eigen datacenter gehouden worden, terwijl toch de voordelen van een (private) cloud infrastructuur gelden. Een provincie beheert immers heel veel persoonsgebonden data, die liever niet in een publieke cloud geplaatst worden.

SimpliVity de HPE, NetApp, Veeam et Schneider

Het raamcontract werd na grondige evaluatie toegekend aan Simac ICT Belgium, waarmee ook voor het vorige raamcontract voor servers en licenties werd samengewerkt. Simac is kind aan huis bij de Provincie Vlaams-Brabant, want ook het contract voor de eindapparatuur zit bij dezelfde leverancier. Simac ICT Belgium stelde als technische oplossing de SimpliVity hyperconverged infrastructuur van HPE voor, samen met de servers van HPE, de storage van NetApp, VMware licenties, Microsoft oplossingen en licenties, Veeam, plus de UPS systemen van APC by Schneider Electric.

Volgens Luc Jaspers scoorde Simac ICT Belgium zowel goed op vlak van prijs/kwaliteit, de technische waarde, innovatie en duurzaamheid  als op de kwaliteit van de dienstverlening.

In een eerste fase werden begin 2018 al een tiental HPE en SimpliVity elementen aangekocht, goed voor een investering van 500.000 euro. Deze werden meteen al geïmplementeerd ter vervanging van het bestaande datacenter. In een tweede fase wil de Provincie Vlaams-Brabant werk maken van het opzetten van een Disaster Recovery oplossing waarbij ook infrastructuur geplaatst wordt op een tweede site.

Opdrachtencentrale

Aan de aanbesteding voegde de Provincie Vlaams-Brabant ook het principe van de ‘opdrachtencentrale’ toe. Dat geeft andere lokale overheden zoals gemeenten, steden en andere overheidsinstellingen binnen Vlaams-Brabant toegang tot dezelfde producten en diensten die ook het Provinciebestuur afsprak.

“Met de hyperconverged infrastructuur oplossingen van HPE en SimpliVity die Simac ICT Belgium aan het Provinciebestuur Vlaams-Brabant levert, kan het provinciebestuur zowel op de korte als op de lange termijn zijn dienstverlening aan de eigen werknemers en externe gebruikers als burgers, bedrijven en verenigingen gevoelig verbeteren, zegt Johan Diels, director bij Simac ICT Belgium. Door voor ons te kiezen voor de levering, installatie en integratie verzekert het provinciebestuur zich ook van de diensten van een partner die de business van de provincie kent en die uitblinkt in klant- en oplossingsgerichtheid.”