Voor de Digital Workspace is een cultuuromslag nodig

door | feb 12, 2018 | Advies | 0 Reacties

VMware acht het tijd om een nieuwe cultuur van medewerkersinitiatieven in het leven te roepen – en van werkgevers die hen vertrouwen.

Bij medewerkers die een ruimere toegang hebben tot de applicaties van hun keuze die ze nodig hebben voor hun werk, is de kans achtmaal groter dat hun productiviteit stijgt.

Zulke autonomie – geëvalueerd in een VMware-studie (*) – heeft directe invloed op de bedrijfsprestaties: de meeste CIO’s in de EMEA-zone (89%) denken dat het mogelijk is de inkomsten van hun bedrijf drie jaar lang met vijf procent te verhogen door werknemers op professioneel niveau meer vrijheid te bieden.

Deze aanpak verhoogt ook de onderlinge samenwerking van het personeel (een stijging van 12% ten opzichte van de traditionele aanpak). Medewerkers gaan zich zelfs van hun eigen hulpmiddelen bedienen voor professioneel gebruik: in de EMEA-zone werd een op de vijf professionele applicaties door de werknemers zelf in het bedrijf geïntroduceerd – wat getuigt van hun centrale rol in de revolutie die nu aan de gang is.

Wanneer organisaties ernaar streven zich te onderscheiden door nieuwe technologieën, zijn zowel het vermogen om werknemers van informatie te voorzien waar die nodig is, die gestimuleerd wordt door de vraag naar applicaties, als een cultuur gebaseerd op vertrouwen, toegankelijkheid en samenwerking onontbeerlijk om het personeel zo betrokken en productief mogelijk te houden,’ zegt Karim Djamai, hoofd Mobility bij VMware Southern Europe.

Willen bedrijven slagen in hun digitale transformatie, dan moeten ze hun werknemers de mogelijkheid bieden diverse applicaties te gebruiken – het delen van kennis, samenwerking, projectbeheer, enz. Om deze transformatie een echte impact te laten hebben, moet er een cultuur worden geschapen die zich kenmerkt door zowel initiatieven vanwege de medewerkers als vertrouwen van het management.

VMware constateert dat de zelfstandigste medewerkers tweemaal meer geneigd zijn hun werkgevers als leiders in digitale transformatie te zien (45% versus 21%) en bijna vier keer meer geneigd zijn te zeggen dat hun bedrijf een betere werkplek is geworden (55% versus 14%).

Met behulp van professionele applicaties en productiviteitsoplossingen kunnen werknemers steeds meer volgens eigen inzicht te werk gaan en beslissingen nemen op basis van de hoogwaardige hulpmiddelen die hun ter beschikking staan,’ vervolgt Karim Djamai. ‘Als apps vanaf elk apparaat kunnen worden gebruikt, maakt dat een echt verschil in prestaties. Hoewel op professionele vereisten afgestemde oplossingen de norm zijn geworden, moeten ondernemingen nu openstaan voor applicaties die primair zijn afgestemd op de behoeften van hun werknemers en die hun bedrijf iedere dag transformeren.

(*) De enquête werd gehouden in samenwerking met Forbes Insight bij 2.158 CIO’s en eindgebruikers van bedrijven uit zestien landen (onder wie 1.107 uit tien EMEA-landen).

In Maart Solutions Magazine

Oplossingen Magazine wijdt binnenkort speciale verslagen over de veiligheid van mobiele toepassingen :GDPR, Samenwerking & video, Home Protection

> Ik wil dat zichtbaarheid op dit onderwerp
> Abonneer u op de maandelijkse papieren

PUB

EMC
Summary
Voor de Digital Workspace is een cultuuromslag nodig
Article Name
Voor de Digital Workspace is een cultuuromslag nodig
Description
VMware acht het tijd om een nieuwe cultuur van medewerkersinitiatieven in het leven te roepen – en van werkgevers die hen vertrouwen.
Author
Solutions Magazine